Text Size
English (United Kingdom)Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)Russian (CIS)French (Fr)Español(Spanish Formal International)Italian - ItalyPolish (Poland)Finnish (Suomi)Português (pt-PT)

Magyar Állami Népi Együttes

A Magyar Állami Népi Együttes az egyik leghíresebb népi együttes Magyarországon. 1951-ben alakult azzal a céllal, hogy Magyarország és a magyar lakta területek zene, tánc és öltözködési kultúráját valamint közösségbeli magatartását megismerje, tanulmányozza, magáévá tegye és ezeket az értékeket magas művészi fokon közvetítse a magyar közönség és a világ közönsége felé.

Fennállásának több, mint öt évtizede alatt az Együttes teljesítette nemes feladatát, életre keltette és színpadra vitte a magyar nép gazdag kultúráját. A gazdag, színpompás repertoár az Együttest egyben a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte. Az 50 év alatt az Együttes 4 világrész 44 országának színpadain lépett fel és több mint 7,5 millió nézô elismerését vívta ki. Az utóbbi években az Együttes különleges érdeklődést keltett az USA- ban - ezt bizonyítja a Columbia Artist háromévenkénti, három hónapra szóló meghívása - és a Távol-Keleten egyaránt.

01 - hungarian state folk
previous  Set 1/3  next
01 - hungarian state folk
02- hungarian state folk
03 - hungarian state folk
04 - hungarian state folk

Az Együttes 34 táncosból, 14 tagú cigányzenekarból és egy 5 tagú népzenei kis zenekarból áll. A rendkívül gazdag repertoár autentikus táncanyagra épül, a koreografiák közül néhány elzárt falvak féltve őrzött kincseit dolgozza fel, évszázadokra visszanyúló mozgásanyag felhasználásával. Az öttagú kis zenekar hagyományos hangszereken játszik és a variációkban gazdag magyar népzenét teljes pompájában a legmagasabb művészi szinten mutatják be. A Oláh Jenő vezette világhírű cigányzenekar a zenekari kíséret mellett önálló zenekari darabokat is elôad, gazdag repertoárjuk olyan magyar és nemzetközi klasszikusokat szólaltat meg, mint Liszt, Bartók, Kodály és Brahms. A külföldi és vidéki fellépések mellett a Magyar Állami Népi Együttes évi 90-100 előadást tart Corvin téri székházában, a Budai Vigadóban. Fellépéseik a nem csak a Budai Vigadóban tekinthetőek meg, a híres litvárosi kaszinóban - a Duna Palotában- is fellépnek az év folyamán.

Ajándék dátum nélkül!

Ajándékozzon élményt szeretteinek!

Cégünk által most egy valódi élményprogrammal lepheti meg szeretteit! Vásárolja meg a dátum nélküli belépőt mellyel igazi élményteli perceket ajándékozhat szeretteinek!

Egyre erőltetettebb a mosoly, mikor előkerül a sokadik zokni, vagy egyéb korántsem izgalmas tucat ajándék. Ha tehetjük, a szülinap/karácsony/évforduló stb. ne arról szóljon, hogy túl legyünk a kiszámítható, már-már rutinszerű és a monoton ajándékokon!

Az utóbbi évtizedben kutatások sora igazolta, hogy a vásárolt tárgyak okozta boldogságérzet - még ha a régóta áhított, méregdrága cipőről vagy okostelefonról is van szó - sokkal gyorsabban veszít az erejéből, mint ha a pénzünket valamilyen élményre, élményajándékra költöttük volna!

Az általunk kínált ajándék voucherrel az ünnepelt részt vehet a programon egy általa kiválasztott időpontban. A kupont egy éven belül tudja felhasználni tetszőleges időpontban. A kupon felhasználásához előre bejelentkezés szükséges!

Jegyárak:

VIP kat.

25 300 FT

I. kat.

10 900 Ft / 10 200 Ft

II. kat.

9 800 Ft / 9 100 Ft

III. kat.

7 200 Ft / 6 500 Ft

Foglalás
(EURO)

Foglalás
(HUF)

Foglalás
PayPal

Tekintse meg videóösszeállításunkat, amelyben a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és a Hungária Zenekar & Népi Együttes színpadi előadásaiból látható részlet:

Folklór Package (Folklór előadás + Dinner & Cruise 22:00-kor)

Lehetőség van a folklór programot vacsorával egybekötött sétahajózással rendelni (Dinner & Cruise 22:00-kor).Vendégeink így, egy felejthetetlen színházi előadás és egy romantikus gyertyafényes vacsora élményével gazdagodhatnak. Programunknál hostess kíséri ki a vendégeket a hajóhoz, bevárva a színházból érkezőket.
A hajós programunk 22 órakor kezdődik, de minden esetben megvárja a színházból érkezőket.

A gyertyafényes vacsorás hajókázással egybekötött kedvezményes csomagár az előadáson elfoglalt helyek kategóriájától függ.

 

Rólunk

“really fun!”

This is a terrific activity for everyone in the family. The dancers are enthusiastic, the choreography interesting enough, and the theater is in a quiet neighborhood in Buda that is easy to get to. The musicians are terrific and there were times i couldn't keep my eyes off them, despite the fine folk dancing.

Visited June 2011

----------------------------------------------------------

http://www.igougo.com/review-r1158863-Hungarian_Folk_Dancing.html

Two bona fide ways to experience a culture are to taste their dishes and dance their dances. If you can’t dance, at least watch one. We visited the Budai Vigado for a performance of the Hungarian State Folk Ensemble. The ensemble is the oldest in the country and includes 40 dancers, a 20-member Gypsy orchestra, and a folk orchestra. The rich and colorful repertoire includes singing, live music and folk dances from throughout Hungarian history.

The performance opens with Regoles, a poem by Janos Arany which is sung to the tunes of a Mongolian heroic song.

.....

July 14, 2003

----------------------------------------------------------

"Great show"

Great show with great music from the Rajko Ensemble. The bottle dance--well, you just wonder how they can do it! And the venue was the awesome Danube Palace. The show started at eight and ran until about ten, with an intermission. The music was a mixture of familiar classics and authentic (I suppose) folk numbers. Top tickets cost us 3200HUF, but there's a discount with the Budapest Card.


----------------------------------------------------------

“Tip Tap Toe...”

Never miss the show... Total enjoyment... Very Nice orchestra... Graceful performance by the dancers... Little skit thru the Dance made it more intresting... Get The Fun!

----------------------------------------------------------

“Don't miss this!”

We've seen these programs all over the world and this may be the best. The price was reasonable and the production professional.

Visited September 2012

----------------------------------------------------------

Check out our new websites

Budapest Folklore Show

River Cruises Budapest

Concerts in Budapest

ETOA Member 2015

Állami Népi Együttes előadásai

2018

 

A Budai Vigadóban ( H-1011, Budapest Corvint tér 8.)

Szeptember: 4

Október: 2

További előadások:
Folklór előadások

Folklór előadás ülésrendje (Duna Palota)
ülésrend Duna Palota

Chat with us!

Chat with us on Skype!
"hungaria_koncert"